Sendviče s omeletou, avokádem a uzeným sýrem
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam uzený 45%
 - 2 kávová lžička Citrónová šťáva
 - 2 kávová lžička Mouka polohrubá
 - 2 ks Bageta
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř citronový
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 0.5 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1191 kcal
 - Sacharidy 153 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 2250 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 152 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 925.9 mg
 - Vláknina 26085.4 mg
 - Vitamín A 26085.4 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté zralé avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku, dužinu vyškrabeme lžičkou do misky. Přidáme sůl, pepř, utřený malý stroužek česneku a 1-2 lžičky citrónové šťávy (podle chuti). Vše dobře promícháme na hladký krém. Omytou, malou cuketku nastrouháme a vmícháme ji do avokádového krému. Dlouhé bagety rozkrojíme na poloviny, které potřeme připraveným krémem.
 - 
                                2
V misce vyšleháme vidličkou 2 vejce se solí, pepřem a 2 lžičkami mouky. Přidáme nadrobno pokrájené lístky bazalky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme postupně 2 vaječné omelety, z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně po 1-1.5 minutě z každé strany.
 - 
                                3
Omelety přehneme na poloviny a položíme je na spodní poloviny baget. Pánev vytřeme, aby byla suchá. Znovu ji rozehřejeme, vložíme do ní 2 plátky uzeného sýra a zprudka je opečeme. Horký sýr vložíme na omelety, bagetky zakryjeme vrchními díly a hned servírujeme.