Pekařské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1206 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 808.3 mg
 - Vláknina 12987.5 mg
 - Vitamín A 12987.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu česneku, tymián a rozmarýn přivedeme k varu v kuřecím vývaru, odstavíme a necháme 15 minut louhovat.
 - 
                                2
Zatím oloupeme brambory a cibuli, brambory nakrájíme na plátky, cibuli a druhou polovinu česneku osmažíme na oleji dozlatova.
 - 
                                3
Do vymazaného pekáče vrstvíme střídavě plátky brambor a opečené cibule, nakonec zalijeme vývarem tak, aby sahal do dvou třetin pekáče. Pokapeme olivovým olejem a pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě.