Dušené kapustičky s opékanou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 653 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 7.2 mg
 - Draslík 74.4 mg
 - Vláknina 15760 mg
 - Vitamín A 15760 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vroucí osolené vody vhodíme růžičkové kapusty a 2 minuty necháme povařit, slijeme a kapusty ochladíme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a opékáme, až cibule zesklovatí. Přisypeme cukr a nasekanou šalvěj a 3 minuty zahříváme za občasného promíchání.
 - 
                                3
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme rozpůlené kapusty a 3 minuty restujeme a promícháváme. Vmícháme cibuli se šalvějí, osolíme, opepříme a ještě chvíli podusíme, až kapusty změknou.