Hovězí s muffiny
Suroviny
- 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Rajčata
 - 10 g Sůl
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 230 ml Víno červené
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cibule červená
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1.2 l Vývar zeleninový
 - 3 dl Mléko plnotučné
 - 1 dl Olej olivový
 - 1 dl Olej olivový
 - 1.5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1308 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 1965 mg
 - Bílkoviny 89 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 447.2 mg
 - Draslík 481.7 mg
 - Vláknina 9596.7 mg
 - Vitamín A 9596.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 320.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pekáči rozehřejeme olej, hovězí roštěnec nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran asi 10 minut. Podlijeme vodou a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 45 minut, občas podlijeme.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku, sůl, vejce, postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těsto, necháme chvilku odpočinout.
 - 
                                3
Zatím na hluboké pánvi osmažíme cibuli, přidáme tymián a česnek, postupně také pokrájená rajčata a 5 minut povaříme. Zalijeme vínem a hovězím vývarem, necháme vyvařit až na polovinu, asi 10 minut. Rozmixujeme, osolíme, opepříme, případně necháme ještě vařením zhoustnout na omáčku.
 - 
                                4
Upečené maso přemístíme na mísu, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Do trouby vložíme formu na muffiny, do každé prohlubně nalijeme lžičku oleje. Když je forma rozpálená, prošleháme těsto a co nejrychleji naplníme prohlubně a dáme zpět do trouby. Pečeme 15 minut dozlatova.
 - 
                                5
Hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité horkou omáčkou a s muffiny.