Lilkové pyré s hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 515 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 253.2 mg
 - Vláknina 6830 mg
 - Vitamín A 6830 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky nakrájíme na kostky, osolíme, dáme do síta vloženého do mísy a necháme 30 minut stát, aby se zbavily hořkosti. V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme lilkové kostky, které jsme nejdříve opláchli a osušili utěrkou, dozlatova asi 10 minut. Okapané od přebytečného tuku je v míse necháme nejlépe přes noc uležet.
 - 
                                2
Druhý den namočíme hrozinky sultánky do horké vody a 30 minut necháme louhovat. V rendlíku rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, sůl a pepř a orestujeme. Přidáme římský kmín a za stálého míchání 5 minut povaříme na mírném ohni. Vmícháme uleželé lilky, rajčata a slité hrozinky, směs prohřejeme a nakonec rozmixujeme dohladka. Dosolíme, opeříme a vmícháme nasekané bylinky.