Růžičková kapusta s cibulí na cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 647 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 46.4 mg
 - Vláknina 11878.3 mg
 - Vitamín A 11878.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapustu vhodíme do vroucí osolené vody a 2 minuty povaříme. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou, necháme okapat. Na olivovém oleji smažíme na kolečka nakrájenou cibuli, když změkne, posypeme cukrem a ještě pár minut smažíme, až zkaramelizuje. Přidáme nasekanou šalvěj a pár minut zahříváme.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme máslo a rozpůlené kapusty 4 minuty podusíme, vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a dodusíme další 4 minuty. Podáváme ozdobené pár kolečky čerstvé červené cibule.