Zálivka řecká (à la grecque) podle Ramsaye
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 158.8 mg
 - Vláknina 4091.3 mg
 - Vitamín A 4091.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku vyšleháme olivový olej s bílým vinným octem. Do směsi přidáme nasekanou snítku čerstvého tymiánu, několik snítek čerstvé bazalky, natrhaných na malé kousky, 25 semen koriandru, 5 badyánů, 2 rozpůlené oloupané stroužky česneku a mořskou sůl s čerstvě mletým pepřem, zahřejeme na 50 °C a odstavíme. Necháme asi 12 hodin odstát přikryté potravinářskou folií, potom přecedíme přes hustou látku. Před použitím zálivku prošleháme.
 - 
                                2
Zálivku nelze déle skladovat, protože obsahuje čerstvé bylinky.
 - 
                                3
Je vhodná na marinování zeleniny nebo vařených brambor.