Zapečené broskve a jahody s ořechovou drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 35 mg
 - Draslík 577.9 mg
 - Vláknina 12191.5 mg
 - Vitamín A 12191.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.9 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve rozpůlíme, zbavíme pecky a spolu s jahodami nakrájíme na kousky. Spolu se zázvorem, cukrem a 2 lžícemi vody dáme na pánev a povaříme 2 minuty, jen co se cukr rozpustí. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Oříšky nasekáme a promícháme v míse s moukou, cukrem a skořicí, nakonec zapracujeme nakrájené máslo, aby vznikla drobenka.
 - 
                                3
Do zapékacích misek dáme porci ovocné směsi, zasypeme ořechovou drobenkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 20 minut.
 - 
                                4
Po vytažení z trouby necháme několik minut odpočinout a podáváme se zakysanou smetanou.