Vepřové ledvinky dušené se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 644 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 328.7 mg
 - Draslík 312.6 mg
 - Vláknina 2642 mg
 - Vitamín A 2642 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky po délce rozkrojíme, tuk vyřízneme, ledvinky dobře vypereme, necháme okapat a vysušíme v utěrce. V hrnci přivedeme k varu vodu, ledvinky nakrájíme na silné plátky a vhodíme do vroucí vody. Hrnec odstavíme a ihned slijeme.
 - 
                                2
Na velké pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme nakrájenou cibulku, vložíme plátky ledvinek a orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme asi 10 minut, přidáme zeleninu nakrájenou na proužky a společně dusíme 5 minut. Když jsou ledvinky měkké, necháme vydusit většinu šťávy, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a chvilku povaříme.