Česnekové rizoto s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 2844 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 39.6 mg
 - Draslík 656 mg
 - Vláknina 13132.5 mg
 - Vitamín A 13132.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.2 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vetším rendlíku rozehřejeme olej, nasypeme nasekaný česnek a opékáme asi minutu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Nakonec vmícháme rýži a ještě několik minut opékáme. V hrnci přivedeme k varu vývar a udržujeme ho stále vroucí. Postupně po naběračkách přidáváme vývar k rýži, za stálého míchání počkáme až se tekutina vstřebá a nalijeme další naběračku. Tak postupujeme, dokud rýže není měkká. Do rizota vmícháme rozpuštěné máslo, většinu nastrouhaného parmezánu a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé talíře. Ozdobíme zbylým nastrouhaným sýrem a podáváme.