Pannacotta s ovocnou tříští
Suroviny
- 125 g Cukr krupice
 - 60 g Cukr krupice
 - 200 g Čokoláda bílá
 - 30 g Želatina
 - 20 g Citronová kůra
 - 250 ml Voda pitná
 - 60 ml Cukr hroznový (glukóza)
 - 250 ml Víno šumivé (sekt)
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 150 ml Mléko plnotučné
 - 1000 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 37 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 89.6 mg
 - Draslík 81.2 mg
 - Vláknina 660 mg
 - Vitamín A 660 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 507.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku smícháme vodu, cukr, glukózu a citronovou šťávu, vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout a přilijeme sekt, rozmícháme a vlijeme do plastové nádoby a dáme minimálně na 3 hodiny mrazit.
 - 
                                2
Mléko, smetanu a cukr zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom necháme pár minut přejít varem. Vmícháme nadrolenou bílou čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Ve troše studené vody rozpustíme želatinu a přidáme ji do horké mléčné směsi, dokonale promícháme a nalijeme do formiček nebo misek. Misky uložíme přes noc do lednice, aby dezert ztuhl a vychladil se.
 - 
                                3
Aby šly formičky lépe vyklopit, namočíme je před tím krátce do horké vody a vyklepneme pannacottu na talířek. Ozdobíme citronovou kůrou a obložíme citronovou ledovou tříští.