Grilovaný humr s hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 829 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 1035.8 mg
 - Vláknina 5801.3 mg
 - Vitamín A 5801.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Humry usmrtíme zapíchnutím nože do zadní části hlavy, mezi oči. Ponoříme je do vroucí osolené vody, zmírníme oheň a vaříme je 2 minuty. Vyjmeme je z hrnce a necháme mírně vychladnout. Potom je velkým nožem překrojíme na polovinu a oddělíme klepeta.
 - 
                                2
Prolisujeme dva oloupané stroužky česneku, petrželovou nať nakrájíme nadrobno.
 - 
                                3
Oloupané brambory nakrájíme na hranolky a osmažíme při 140°C na rostlinném oleji doměkka. Vyjmeme je z nádoby na smažení a nadbytečný tuk odsajeme papírovými utěrkami. Zvýšíme teplotu oleje na 180°C, hranolky tam vrátíme a osmažíme dozlatova. Poté je necháme okapat na ubrousku.
 - 
                                4
Mezitím ve velké pánvi rozehřejeme máslo, do kterého jsme přidali prolisovaný česnek. Na malém ohni pánev pomalu několik minut zahříváme, přidáme petrželku a ochuceným máslem polijeme hranolky, osolíme je a opepříme.
 - 
                                5
Rozehřejeme gril, položíme na něj humry masem dospod a grilujeme je 4-6 minut. Podáváme s hranolky.