Dezert s kardamonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 203.9 mg
 - Draslík 63.5 mg
 - Vláknina 2313.8 mg
 - Vitamín A 2313.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 465.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto rozválíme na kulatý plát, rozložíme do dortové formy, dno pokryjeme alobalem a zatížíme (např. keramickými kuličkami). Necháme v chladnu 15 minut uležet. Zatím v rendlíku smícháme mléko, kardamon a skořici, směs přivedeme k varu a odstavíme, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Korpus koláče pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, potom odstraníme alobal i zátěž a pečeme ještě 5 minut.
 - 
                                3
V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme mouku a přes síto přecezené mléko. Nakonec do žloutkové směsi opatrně vmícháme sníh z bílků a náplň nalijeme na předpečený korpus. Pečeme při 180 stupních 20 minut dozlatova, potom teplotu snížíme na 100 stupňů a koláč pozvolna dopečeme ještě hodinu. Koláč podáváme vychladlý.