Bažant pečený s hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1472 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 821 mg
 - Bílkoviny 133 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 444.3 mg
 - Draslík 1572.3 mg
 - Vláknina 594.3 mg
 - Vitamín A 594.3 mg
 - Vitamín B6 3.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velkého oškubaného bažanta dobře očistíme, osolíme a opepříme. Očistíme a na stejnoměrné kousky pokrájíme čerstvé hřiby, nadrobno nasekáme oloupané stroužky česneku a plochou petrželku.
 - 
                                2
V pekáči rozehřejeme 85 g másla a na něm opečeme bažanta dozlatova ze všech stran. Přelijeme vínem a kuřecím vývarem, přidáme česnek a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě bažanta pečeme 20 minut na každé straně, potom vyjmeme, uložíme v teple a šťávu odpaříme na polovinu.
 - 
                                3
Na zbytku másla dozlatova opečeme hřiby (asi 10 minut), zasypeme moukou a ještě asi 3 minuty opékáme. Potom přilijeme šťávu z bažanta a spolu vaříme na mírném ohni 15 minut, vmícháme sekanou petrželku a omáčku odstavíme z ohně.
 - 
                                4
Bažanta rozporcujeme, na talířích přelijeme houbovou omáčkou a servírujeme, nejlépe s jemnou bramborovou kaší.