Salát z pomerančů, fenyklu a okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 790 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 660.6 mg
 - Vláknina 13367.5 mg
 - Vitamín A 13367.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a odstraníme slupky, aby nám zbyla jen dužina. Fenykl očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli na nudličky, okurku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na plátky, ředkvičky posekáme nadrobno. Všechno nasypeme do skleněné salátové mísy, přidáme pár kostek ledu a salát proházíme. Led odstraníme, přilijeme olej, ocet, osolíme, opepříme, přilijeme trochu pomerančové šťávy, salát promícháme a podáváme.