Tuňákové karbanátky v rajčatové omáčce
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 400 g Tuňák obecný
 - 6 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 100 g Strouhanka
 - 20 g Citronová kůra
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 10 g Skořice mletá
 - 50 g Oříšky piniové
 - 6 g Olej slunečnicový
 - 6 g Sůl mořská
 - 2 g Oregano sušené
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 10 ml Citronová šťáva
 - 10 ml Ocet vinný červený
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 1912 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 169.2 mg
 - Draslík 906.8 mg
 - Vláknina 11992.5 mg
 - Vitamín A 11992.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.7 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky, osmahneme v hrnci na oleji, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, přisypeme oregano, podusíme 15 minut a rozmixujeme. Podle chuti zakápneme vinným octem.
 - 
                                2
Maso z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme tuňáka, sůl, pepř, piniové oříšky, mletou skořici a smažíme, dokud se oříšky neosmahnou a tuňák nezezlátne.
 - 
                                3
Přendáme do mísy, přidáme strouhanku, strouhanou kůru, petrželku, parmezán, rozšlehaná vejce, zakápneme citronovou šťávou a vypracujeme tuňákové těsto. Tvarujeme malé kuličky, které smažíme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova.
 - 
                                4
Omáčku rozdělíme na talíře a do ní naskládáme tuňákové karbanátky.