Tuňákové filety v rajčatové omáčce
Suroviny
- 900 g Rajčata
 - 400 g Tuňák obecný
 - 6 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 25 g Chilli paprička
 - 60 g Ančovička - filety
 - 5 g Skořice celá
 - 20 g Rozmarýn čerstvý
 - 10 g Oregano sušené
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 40 g Kapary
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 799 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 47 mg
 - Draslík 1139.5 mg
 - Vláknina 12740 mg
 - Vitamín A 12740 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.2 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátečky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na tenké proužky. Do filetů uděláme ostrým nožem několik malých zářezů, do každého vložíme malou snítku rozmarýnu, plátek česneku a proužek chilli papričky.
 - 
                                2
V menším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbytek česneku, rozmarýnu, chilli, přidáme kapary, pokrájené ančovičky, celou skořici, přisypeme oregano a osmahneme. Přidáme oboje rajčata, nakládaná i s nálevem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do omáčky zcela ponoříme tuňáka a dusíme velmi zvolna 20 až 25 minut.
 - 
                                3
Hrnec postavíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.