Citronový sorbet s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 6.1 mg
 - Draslík 50 mg
 - Vláknina 1326.7 mg
 - Vitamín A 1326.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku nalijeme vodu, přivedeme k varu, přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme 5 minut. Rendlík odstavíme, necháme částečně vychladnout, přilijeme citronovou šťávu, přidáme strouhanou kůru, mascarpone a důkladně promícháme, až se vše spojí. Směs nalijeme do mělké misky, vložíme do mrazáku a každou půlhodinu promícháme, aby se neoddělovala voda.
 - 
                                2
Sorbet podáváme ve zmrzlinových miskách.