Rajčatová polévka krémová s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 117 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 55.5 mg
 - Draslík 621.7 mg
 - Vláknina 9597.3 mg
 - Vitamín A 9597.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou zeleninu, tedy oba druhy celerů, mrkev i cibuli pokrájíme na malé kostičky. Do kastrolu vlijeme olej a zeleninové kostičky restujeme, dokud nezískají zlatavou barvu. Omytá rajčata spaříme a oloupeme z nich slupky. Odstraníme zelenou stopku a dužinu rozkrájíme na kousky. Pokrájené kousky rajčat přidáme k orestované zelenině, zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, potom ztlumíme oheň a necháme mírně probublávat ještě přibližně hodinu. Osolíme, opepříme, poté odstavíme z ohně a zalijeme smetanou. Vlijeme do mixéru, podle chuti přidáme cukr a ocet.