Štědrovečerní štrůdl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 23 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 111.8 mg
- Draslík 188.9 mg
- Vláknina 6954 mg
- Vitamín A 6954 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dáme do mísy mouku, vytvoříme v ní důlek, do kterého rozdrobíme 2 lžíce másla. Přidáme 1 vejce, špetku soli, víno a studenou vodu. 
- 
                                2Vytvoříme těsto a necháme asi hodinu uležet v chladu. 
- 
                                3Mezitím si oloupeme a nastrouháme nahrubo jablka. 
- 
                                4Pak z těsta vyválíme tenký plát, který potřeme rozpuštěným máslem. 
- 
                                5Dáme na něj nastrouhaná jablka a posypeme pískovým cukrem smíchaným se skořicí. 
- 
                                6Plát opatrně zavineme a přendáme na vymaštěný plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby. Běheme pečení štrůdl potíráme vejcem. 
- 
                                7Horký štrůdl potřeme rozpuštěným máslem a dostatečně pocukrujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        