Přesbidlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 99.4 mg
 - Draslík 561.6 mg
 - Vláknina 10100 mg
 - Vitamín A 10100 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mléka, mouky, soli a žloutku připravíme noky a necháme je odpočinout.
 - 
                                2
Očištěné brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Vodu z brambor slijeme do menšího kastrolu a v ní zavaříme noky. Vykrajujeme je malou lžičkou. Vaříme je 6 minut, poté je vyjmeme, přidáme k bramborám a protřeseme.
 - 
                                3
„Přesbidlo“ omastíme nakrájenou cibulkou osmahnutou dozlatova na sádle.