Hruška Helena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 497.7 mg
 - Vláknina 9340 mg
 - Vitamín A 9340 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 220.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko a smetanu zahřejeme v rendlíku, za stálého míchání v něm rozpustíme hořkomléčnou čokoládu.
 - 
                                2
Čtyři půlky kompotovaných hrušek položíme řezem na širší misku.
 - 
                                3
Ze zmrzliny vytvoříme kuličky, upravíme je kolem hrušek.
 - 
                                4
Vše přelijeme čokoládovou omáčkou a ihned podáváme.