Datlový dort s kávou a čokoládou
Suroviny
- 215 g Datle
 - 110 g Tuk rostlinný
 - 120 g Čokoláda na vaření
 - 250 ml Voda pitná
 - 2.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Káva instantní
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1.5 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 276.2 mg
 - Vláknina 6727.3 mg
 - Vitamín A 6727.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Datle a kávu vaříme ve vodě, dokud se neodpaří. Pak je rozmačkáme vidličkou.
 - 
                                2
Tuk, cukr a med ušleháme do pěny, pak přidáme vejce a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni.
 - 
                                3
Datle smícháme s moukou, práškem do pečiva a čokoládovou směsí. Dobře vše promícháme, pak nalijeme do vymazané formy a pečeme asi padesát minut při 180 stupních C.