Křehké koláčky s rybí náplní
Suroviny
- 250 g Listové těsto
 - 400 g Filé z aljašské tresky
 - 200 g Šunka dušená
 - 150 g Anglická slanina
 - 150 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Bazalka
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Martell cognac
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 792 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 204 mg
 - Draslík 171.1 mg
 - Vláknina 2052.8 mg
 - Vitamín A 2052.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme plát 4-5 mm silný a formičkou z něj vypíchneme malé koláčky o průměru přibližně 7-8 cm.
 - 
                                2
Polovinu koláčků poskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
 - 
                                3
Připravíme si náplň. Všechny potřebné ingredience drobně pokrájíme a dáme do mísy: rybí filé (bez kostí), šunku, petrželovou nať, anglickou slaninu, tvrdý sýr, bazalku, bílý pepř a sůl. Vše dobře promícháme a ochutíme lžící koňaku. Na každý koláček, který máme na pečícím papíru, naneseme lžíci náplně a okraj potřeme rozšlehaným vajíčkem.
 - 
                                4
Druhou polovinu koláčků, které máme na vále, upravíme tak, že do každého vypíchneme uprostřed malý otvor (asi 1 cm). Na každý koláček s náplní položíme vypíchnutý koláček, okraje k sobě přitlačíme vidličkou a povrch potřeme zbylým vajíčkem. Koláčky posypeme sezamem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 12-15 minut při 190-200 °C.
 - 
                                5
Podáváme je teplé i studené.