Jelení steak nadivoko
Suroviny
- 200 g Kompot višňový
 - 50 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 600 g Jelení maso
 - 100 ml Víno červené
 - 1 ks Ananas
 - 1 ks Celer - nať
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Jablka
 - 1 ks Pomeranče
 - 6 ks Jalovec
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Chilli paprička sušená
 - 1 hrst Houby sušené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Estragon
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
 - Sacharidy 124 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 252 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 124 g
 - Cholesterol 127.5 mg
 - Draslík 2136.7 mg
 - Vláknina 41134.5 mg
 - Vitamín A 41134.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 103.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby a rajčata dáme do malé misky, zalijeme červeným vínem a necháme odstát.
 - 
                                2
Nakrájené maso lehce naklepeme, dáme ho na rozehřátou pánev na suché dno, otočíme ho, osolíme a přidáváme nakrájenou cibuli, jalovec, chilli papričku, estragon a kuličky pepře.
 - 
                                3
Nastrouhaná jablka na tenké plátky přidáme k masu s namočenými houbami a rajčaty, která jsme připravili, včetně vinné marinády spolu s višňovým kompotem.
 - 
                                4
Nahoru dáme kolečka ananasu a pomeranče.
 - 
                                5
Nemícháme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit.