Obří krevety na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 522 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 262.5 mg
 - Draslík 623.9 mg
 - Vláknina 14968 mg
 - Vitamín A 14968 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.3 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z čerstvých obřích krevet odstraníme hlavičky, nožem lehce nařízneme hřbety a odstraníme černou žilku. Poté krevety dobře omyjeme pod tekoucí vodou.
 - 
                                2
Očištěný česnek pokrájíme na tenké plátky, omyté chilli papričky bez semínek rozkrájíme na tenké nudličky. Jarní zelenou cibulku i pórek omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Limetky a snítky kopru omyjeme.
 - 
                                3
Ve woku rozpálíme olivový olej s máslem a krevety necelou minutu restujeme. Když zrudnou, vyjmeme je a odložíme na papírovou utěrku okapat.
 - 
                                4
Znovu rozehřejeme zbylý tuk na pánvi, opékáme naráz česnek s chilli papričkou, cibulkou i pórkem. Přidáme hrst mandlí, promícháme, přimícháme lžičku mletého zázvoru a opékáme 2 - 3 minuty. Přidáme krevety, promícháme a osolíme podle chuti.
 - 
                                5
Porce krevet se zeleninou dáme na talíře, obložíme limetkou pokrájenou na čtvrtky a snítkami kopru.