Francký cibulový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 1052 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 327.6 mg
 - Draslík 601.8 mg
 - Vláknina 13162.5 mg
 - Vitamín A 13162.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme vejce a 75 g másla. Droždí rozdrobíme a zamícháme do vlažného mléka. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté necháme 1 hodinu vykynout.
 - 
                                2
Těsto důkladně propracujeme na pomoučeném vále. Vyválíme kulatou placku, vložíme ji do vymazané koláčové formy. Zvýšíme okraje. Přikryté necháme asi 20 minut vykynout.
 - 
                                3
Na obložení oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, lehce ji rozškvaříme na zbývajícím rozehřátém másle. Přimícháme cibuli a podusíme. Necháme vychladnout.
 - 
                                4
Troubu předehřejeme na 200 °C. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, solí a kmínem. Směs přimícháme k vychladlé cibuli a rovnoměrně rozprostřeme na koláč. Pečeme 35-40 minut. Podáváme vlažné.