Obalený prejt
Suroviny
- 60 g Kapie
 - 300 g Prejt
 - 10 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Pivo světlé 12% 4,5% obj.
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 0.02 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 217 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 408.9 mg
 - Draslík 169.7 mg
 - Vláknina 846.8 mg
 - Vitamín A 846.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci s vodou uvaříme 3 ks vejce, scedíme a dáme vychladnout.
 - 
                                2
Na pánvi s rozpáleným sádlem upečeme 6 ks omelet (na jednu porci omelety 1 ks vejce).
 - 
                                3
Jaternice dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájenou papriku, feferonku, kapii, petrželovou nať, vařená, oloupaná a na kostky nakrájená vejce, všechno promícháme. Upečené omelety naplníme, jaternicovou směsi, srolujeme, konce uzavřeme a obalíme v mouce, v osoleném, opepřeném, rozkvedlaném vejci s pivem a strouhance.
 - 
                                4
Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm pozvolna z obou stran dozlatova smažíme připravené prejty.