Čokoládový koláč s pudinkovým krémem a ovocem
Suroviny
- 100 g Borůvky
 - 100 g Jahody zahradní
 - 50 g Maliny
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Mouka pšeničná hrubá
 - 30 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr moučkový
 - 100 g Hera
 - 150 g Čokoláda hořká
 - 750 ml Mléko polotučné
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Pudinkový prášek - čokoládový
 - 1 polévková lžíce Kakao
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 74 mg
 - Vláknina 5491.7 mg
 - Vitamín A 5491.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Heru smícháme s hladkou moukou, moučkovým cukrem, kakaem, vodou a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet 30 minut. Ovoce omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Těsto vyválíme přes potravinářskou fólii a vyložíme jím kulatou dortovou formu, vymazanou 30g másla a vysypanou moukou. Překryjeme papírem na pečení a zatížíme luštěninami. Pečeme při 150°C cca 15 minut. Poté vyjmeme z trouby, odstraníme luštěniny a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Mléko smícháme s pudinkem a cukrem a uvedeme k varu. Povaříme 2 minuty, poté odstavíme a vmícháme kousky čokolády a máslo. Vše vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme korpus. Necháme v chladu ztuhnout. Smetanu ušleháme do tuhé šlehačky, osladíme a potřeme jí korpus. Navrch dáme ovoce a poprášíme moučkovým cukrem.