Kuře s bramborami a citrónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 342 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 64 mg
 - Draslík 1021.8 mg
 - Vláknina 8582.5 mg
 - Vitamín A 8582.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, umyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem. Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na plátky o průměru 1 cm. Jarní cibulku umyjeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, dáme do ní kuřecí prsa, naskládáme připravené brambory spolu s jarní cibulkou a stálým mícháním zprudka vše ze všech stran opečeme. Potom zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme 15-20 minut. Před dokončením vaření maso a brambory posypeme oreganem, zalijeme citrónovou šťávou, zahřejeme a ihned stáhneme z ohně. Připravené jídlo necháme pod poklicí odpočinout 5 minut a rozdělíme podle porcí na talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí.