Kávovým krémem plněné hrušky
Suroviny
- 70 g Cukr třtinový
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 200 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 g Višně
 - 20 g Cukr vanilka
 - 50 ml Likér mandlový - Amaretto
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Hrušky
 - 0.5 l Mléko polotučné
 - 1 dl Rum
 - 2 polévková lžíce Káva instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1066 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 281.5 mg
 - Draslík 524.5 mg
 - Vláknina 15885 mg
 - Vitamín A 15885 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme krém: do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme asi 3 minuty, aby nebylo cítit mouku. Krém stáhneme ze sporáku, vmícháme do něj jedno celé vejce, dva žloutky a dobře promícháme. Přidáme ještě třtinový cukr, kávu, máslo a vlijeme také Amaretto. Ještě teplý krém ponorným mixérem vyšleháme na hladkou pěnu, kterou dáme do lednice vychladnout.
 - 
                                2
Dostatečně velké hrušky oloupeme, rozřízneme na půlky a opatrně lžící vykrojíme jadřince. Hrušky by měly být měkké. Když nejsou, tak je 5 minut povaříme ve vařící vodě.
 - 
                                3
Připravíme čtyři dezertní talířky, na každý položíme dvě půlky hrušek. Posypeme je vanilkovým cukrem. Vykrojené středy naplníme v rumu namočenými višněmi. Krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ho na višně a na celé půlky hrušek.
 - 
                                4
Povrch dezertu ještě ozdobíme višněmi, vyšlehanou šlehačkou, posypeme drobně nasekanými ořechy a dezert podáváme.