Do červena opékané brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1032.5 mg
 - Vláknina 12500 mg
 - Vitamín A 12500 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 10.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stejně velké brambory uvaříme se slupkou v hrnci s osolenou vodou. Brambory nevaříme úplně doměkka, necháme je trochu tužší. Potom je scedíme a usušíme.
 - 
                                2
Ve velké pánvi, anebo ve fritovacím hrnci, brambory na oleji opékáme do červena a křupava.