Nákyp s omeletou, masem a sýrem
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Vepřové maso mleté
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 20 g Pažitka
 - 150 g Sýr Parmezán
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 70 ml Olej slunečnicový
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 908 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 621 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 429.1 mg
 - Draslík 432.5 mg
 - Vláknina 3714.7 mg
 - Vitamín A 3714.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce ušleháme s mlékem, přidáme mouku, špetku solí a pepře. Připravené těsto na omeletu necháme 30 minut odpočinout, aby mouka nabobtnala.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme 60 g másla, osmahneme ne tenké proužky nakrájenou cibuli a česnek. Vložíme mleté maso, za stálého míchání chvilku smažíme a přelijeme smetanou. Povaříme 2 - 3 minuty a stáhneme ze sporáku. Dochutíme solí, pepřem.
 - 
                                3
Připravené těsto promícháme, v pánvi na rozpáleném oleji upečeme po obou stranách 6 omelet. Každou omeletu potřeme ještě teplým mletým masem, zavineme do rolády. Překrojíme na tři díly a naskládáme svisle do (zbylým máslem) vymazané pečicí formy.
 - 
                                4
Smetanu, vejce, sůl, pepř, drobně nasekanou pažitku důkladně prošleháme a zalijeme omelety v pečicí formě. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na tenká kolečka nakrájené papriky. Vložíme do nahřáté trouby, kde při 200 stupňové teplotě pečeme přibližně 30 minut.