Romantický ovocný salát s ořechy
Suroviny
- 100 g Jahody zahradní
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 6 ml Citronová šťáva
 - 3 ml Citronová šťáva
 - 200 ml Víno červené
 - 3 ks Jablka
 - 2 ks Pomeranče
 - 1 ks Grapefruity
 - 2 ks Broskve
 - 2 ks Banány
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 2 polévková lžíce Šťáva z růžových grepů
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1307.5 mg
 - Vláknina 27641 mg
 - Vitamín A 27641 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 140.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky a ihned pokapeme citrónovou šťávou.
 - 
                                2
Pomeranče spolu s grepy oloupeme, rozdělíme na měsíčky, zachytíme uvolněnou šťávu, měsíčky grepu překrojíme na půlky. Připravené mandarinky a pomeranče vložíme do misky.
 - 
                                3
Broskve omyjeme, oloupeme, nakrájíme na stejné plátky jako jablka. Hroznové víno opláchneme pod tekoucí studenou vodou, rozpůlíme je. Broskve a hroznové víno dáme také do misky. Všechno ovoce pokapeme medem a promícháme.
 - 
                                4
Oloupané banány nakrájíme, dáme do misky, přilijeme citrónovou, pomerančovou a mandarinkovou šťávu. Mixérem důkladně rozmixujeme.
 - 
                                5
Připravenou zálivkou přelijeme ovoce v misce. Salát důkladně promícháme a vložíme na 15 minut do lednice odležet a vychladit.
 - 
                                6
Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé vychlazené talíře. Každou porci ozdobíme jahodami, nahrubo nasekanými ořechy. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a podáváme.