Cibulačka se zapečeným toastovým chlebem a sýrem
Suroviny
- 200 g Sýr Čedar
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 4 krajíc Chléb toastový
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Vegeta
 - 4 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 2467 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 95.5 mg
 - Draslík 2311.3 mg
 - Vláknina 8404.3 mg
 - Vitamín A 8404.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky, které osmahneme dozlatova v pánvi na rozpáleném másle. Přisypeme mouku, osmažíme, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, vegetou. Povaříme 20 minut a odstavíme z ohně.
 - 
                                2
Toastový chléb po obou stranách pokapeme olejem a naskládáme na suchý plech. Na každý krajíc toastu položíme plátek sýra a vložíme do horké trouby zapéct a roztavit sýr. Po vytažení z trouby posypeme sýr majoránkou.
 - 
                                3
Horkou polévku rozdělíme do polévkových misek. Na povrch polévky položíme zapečený toastový chléb a ihned podáváme.