Tajemství v roštěnkách
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 300 g Niva
- 30 g Rajčatový protlak
- 100 g Smetana sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Kečup ostrý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 0.5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 24 g
- Sodík 847 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 985.7 mg
- Vláknina 184 mg
- Vitamín A 184 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, jemně naklepeme. Do středu každé vložíme kousek Nivy. Konce sklepneme k sobě nebo je spojíme párátky. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dál dusíme do měkka.
-
2
Měkké roštěnky vybereme, udržujeme je teplé. Do zbylé šťávy dáme protlak, kečup, hořčici a worcester. Dobře promícháme, dochutíme zbylou solí, pepřem a pomerančovou šťávou. Chvilku povaříme, nakonec vlijeme smetanu. Do omáčky vrátíme opět roštěnky, vše dohromady prohřejeme a stáhneme z ohně.
-
3
Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.