Tajemství v roštěnkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 300 g Niva
  • 30 g Rajčatový protlak
  • 100 g Smetana sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 0.5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 847 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 985.7 mg
  • Vláknina 184 mg
  • Vitamín A 184 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, jemně naklepeme. Do středu každé vložíme kousek Nivy. Konce sklepneme k sobě nebo je spojíme párátky. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dál dusíme do měkka.

  • 2

    Měkké roštěnky vybereme, udržujeme je teplé. Do zbylé šťávy dáme protlak, kečup, hořčici a worcester. Dobře promícháme, dochutíme zbylou solí, pepřem a pomerančovou šťávou. Chvilku povaříme, nakonec vlijeme smetanu. Do omáčky vrátíme opět roštěnky, vše dohromady prohřejeme a stáhneme z ohně.

  • 3

    Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu