Eclairs s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 137.7 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
 - 
                                2
Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
 - 
                                3
Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
 - 
                                4
Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
 - 
                                5
Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme rovné přímky o délce 10 cm.
 - 
                                6
7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.
 - 
                                7
Zbylé mléko ohřejeme.
 - 
                                8
Žloutky vyšleháme s cukrem krystal, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté vaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí vmícháme ušlehanou smetanu (pouze 150 ml ušleháme).
 - 
                                9
Upečené přímky nařízneme třikrát nožem a vzniklými dírami plníme krém do banánků.
 - 
                                10
100 ml smetany přivedeme k varu, přidáme nalámanou čokoládu a odstavíme. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Touto polevou polijeme banánky.