Nejlepší grilovaná krkovice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Vepřová krkovice R.B.
  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 134.2 mg
  • Vláknina 3747.8 mg
  • Vitamín A 3747.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plát krkovice po obvodu maso svážeme potravinářským provázkem, aby při grilování drželo tvar. Konce provázku odstřihneme, aby nezačaly při grilování hořet.

  • 2

    Přes noc dáme maso do marinády, kterou připravíme smícháním piva s olejem. Přidáme drcený česnek, pepř, rozmarýn, hořčici a bobkový list.

  • 3

    Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, dáme na rozpálený gril, na maso položíme snítku rozmarýnu a z každé strany grilujeme zhruba 6 – 7 minut, podle síly plátu masa.

  • 4

    Než maso budeme porcovat, necháme ho chvíli odpočinout.

Komentáře k receptu