Nejlepší grilovaná krkovice
Suroviny
- 200 g Vepřová krkovice R.B.
- 125 ml Olej olivový
- 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 64 g
- Sodík 988 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 134.2 mg
- Vláknina 3747.8 mg
- Vitamín A 3747.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plát krkovice po obvodu maso svážeme potravinářským provázkem, aby při grilování drželo tvar. Konce provázku odstřihneme, aby nezačaly při grilování hořet. 
- 
                                2Přes noc dáme maso do marinády, kterou připravíme smícháním piva s olejem. Přidáme drcený česnek, pepř, rozmarýn, hořčici a bobkový list. 
- 
                                3Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, dáme na rozpálený gril, na maso položíme snítku rozmarýnu a z každé strany grilujeme zhruba 6 – 7 minut, podle síly plátu masa. 
- 
                                4Než maso budeme porcovat, necháme ho chvíli odpočinout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        