Nejlepší jehněčí žebra
Suroviny
- 800 g Jehněčí žebírka
 - 400 ml Vývar jehněčí
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 8 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 934 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 178.7 mg
 - Draslík 614.5 mg
 - Vláknina 3396.5 mg
 - Vitamín A 3396.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, bylinky drobně nasekáme. V hrnečku rozmícháme sůl, bylinky, citronovou kůru a šťávu.
 - 
                                2
Žebírka v celku opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme do masa zářezy, do nichž vkládáme česnek. Poté maso potřeme ochuceným olejem a vložíme do pekáče na mřížku a v troubě předehřáté na 190 °C. Zapečeme, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme, až je maso měkké.
 - 
                                3
Během pečení potíráme výpekem a zbylým ochuceným olejem.
 - 
                                4
Po upečení maso vyjmeme z pekáče a pod alobalem necháme odpočinout.
 - 
                                5
Do výpeku vlijeme vývar, krátce povaříme, sejmeme z ohně, vložíme máslo a necháme rozpustit.
 - 
                                6
Maso naporcujeme, přelijeme šťávou a podáváme.