Zajíc načerno
Suroviny
- 1 ks Cibule
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Sůl
 - 2 ks Nové koření celé
 - 1 ks Zaječí maso
 - 1 šálek Zelenina kořenová
 - 1 polévková lžíce Marmeláda bezinková
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 96985 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 107.3 mg
 - Draslík 1285.4 mg
 - Vláknina 33523.8 mg
 - Vitamín A 33523.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme.
 - 
                                2
Nakrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a přikryté dusíme do měkka.
 - 
                                3
Mezitím si uděláme světlou jíšku a ještě horkou ji přidáme do šťávy, řádně promícháme a necháme ještě 10 minut povařit.
 - 
                                4
Na závěr omáčku ochutíme zavařeninou, neboť by měla být sladkokyselá.
 - 
                                5
Jako přílohy podáváme knedlíky nebo brambory.