Zajíc zapečený se smetanou
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 8 ks Pepř černý celý
 - 1 ks Sůl
 - 2 ks Zaječí kýta
 - 3 ks Nové koření celé
 - 0.5 l Zakysaná smetana
 - 1 šálek Zelenina kořenová
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1300 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 97575 mg
 - Bílkoviny 124 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 353 mg
 - Draslík 3093.5 mg
 - Vláknina 44150.4 mg
 - Vitamín A 44150.4 mg
 - Vitamín B6 2.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zaječí zadek odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
 - 
                                2
Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
 - 
                                3
Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme houskové nebo vídeňské knedlíky, brusinky.