Vanilkový dort
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 23 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 123.4 mg
- Draslík 44 mg
- Vláknina 1257.3 mg
- Vitamín A 1257.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky, cukr a vodu ušleháme. Ušleháme sníh z bílků, přidáme cukr. K vyšlehaným žloutkům přidáme mouku a lehce vmícháme sníh. 
- 
                                2Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme. 
- 
                                3Máslo a cukry ušleháme. 
- 
                                4Do hrnce nalijeme mléko, přidáme mouku a 5 lžiček cukru a vaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí ušleháme s utřeným máslem. 
- 
                                5Rozkrojíme upečený, vychladlý korpus, natřeme krémem a ozdobíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        