Panenka s bylinkovým kabátkem na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Vepřová panenka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Cibule lahůdková
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1.5 polévková lžíce Olej chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 808 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 958.5 mg
  • Vláknina 1748.8 mg
  • Vitamín A 1748.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých bylinek (šalvěj, rozmarýn a tymián) setřepeme vodu, drobně je pokrájíme, vložíme do podlouhlé misky. Očištěné stroužky česneku pokrájíme též nadrobno a přidáme k bylinkám. Maso osolíme, opepříme z každé strany, obalíme v bylinkách, poté ho zabalíme do potravinářské fólie tak, aby se maso dobře stáhlo - vytvoříme rovnoměrný "váleček". Necháme v chladničce marinovat 12 - 16 hodin. Před přípravou pečení maso necháme rozbalené při pokojové teplotě 15 minut, mezitím očistíme a omyjeme lahůdkové cibulky, které potřeme chilli olejem.

  • 2

    Podle tloušťky masa grilujeme při mírnější teplotě (160°C - 200°C) přibližně 5 minut z každé strany. Ugrilovanou panenku zabalíme do alobalu, necháme "odpočinout" 4 - 5 minut, potom bude křehká a šťavnatá. Když ji nakrájíme na plátky, uvnitř by měla mít slabě růžovou barvu, ale nesmí být syrová. V době, kdy maso "odpočívá", ugrilujeme lahůdkové cibulky i s natí.

  • 3

    Na mísu poklademe panenku nakrájenou na plátky, obložíme cibulkami a podáváme.

Komentáře k receptu