Barevný koláč s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 80 g Čokoláda hořká
  • 120 g Džem meruňkový
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 200 g Ostružiny
  • 250 g Hera
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 4 kávová lžička Káva turecká
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 152.2 mg
  • Vláknina 3188.7 mg
  • Vitamín A 3188.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrníčku dáme kávu, zalijeme vroucí vodou, necháme vychladnout, těsně před použitím kávu scedíme.

  • 2

    Vejce rozklepneme do misky, přisypeme cukr a utřeme do pěny. Přilijeme smetanu, v mikrovlnné troubě rozpuštěnou vlažnou Heru. Do surovin přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vypracujeme těsto, které rozdělíme na tři díly. Do prvního vmícháme ořechy, do druhého scezenou kávu a do třetího na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu.

  • 3

    Plech vymažeme olejem, posypeme hrubou moukou. Na dno plechu rozetřeme ořechové těsto, potom čokoládové a nakonec kávové těsto. Vložíme do trouby, pečeme při 160stupňové teplotě 40-45 minut. Po upečení vytáhneme z trouby, ještě horký koláč potřeme meruňkovým džemem a necháme vychladnout na plechu. Čokoládovou polevu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázní, necháme slabě ztuhnout a přelijeme povrch koláče. Dáme stranou nebo do lednice čokoládu ztuhnout a nakrájíme na čtverce nebo obdélníky.

  • 4

    Těsně před podáváním každou porci ozdobíme ze smetany a medu vyšlehanou tuhou šlehačkou a ostružinami.

Komentáře k receptu