Tartaletky s houbovým salátem
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Solamyl
- 100 g Žampiony čerstvé
- 7 g Pepř černý mletý
- 70 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr moučka
- 1 ks žloutek
- 2 ks Šalotka
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 16 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 24.7 mg
- Draslík 189.8 mg
- Vláknina 256.3 mg
- Vitamín A 256.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Smícháme 50 ml vody, máslo, mouku, lžičku soli a cukru a solamyl a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme hodinu odležet v lednici. 
- 
                                2Poté rozválíme a vyplníme jím formičky na tartaletky. 
- 
                                3Necháme půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. 
- 
                                4Pečeme 8-10 minut na 180 °C. 
- 
                                5Houby a šalotku nakrájíme na jemno a spolu je osmažíme doměkka. 
- 
                                6Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu. 
- 
                                7Směs navršíme do upečených tartaletek. Podáváme posypené sýrem (můžeme zkusit i plísňový sýr). 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        