Úhoř v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Úhoř říční
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 2.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 22.6 mg
  • Vláknina 477.8 mg
  • Vitamín A 477.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nastrouhanou cibuli osmahneme na másle. Přidáme kůže zbavené, osolené porce úhoře, podlijeme pivem a okořeníme šalvějí a pepřem. Zvolna dusíme 10-15 minut.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a omáčku necháme téměř vysmahnout. Každou porci potřeme výpekem a pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu