Makrela s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Citrony
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Makrela obecná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 148.2 mg
  • Vláknina 9532.5 mg
  • Vitamín A 9532.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěných a vykuchaných čerstvých makrel odřežeme hlavy a ocasy. Ryby dobře omyjeme a podél páteře makrely rozřízneme na 2 půlky.

  • 2

    Vzniknou nám plátky masa - filety.

  • 3

    Do pekáče si nalijeme 1,5 dl olivového oleje, na který poskládáme osolené a opepřené filety těsně vedle sebe.

  • 4

    Filety mezi sebou proložíme plátky citronu, přilijeme trochu vody (1-2 dl). Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby.

  • 5

    Makrely pečeme 30 minut při 190°C.

  • 6

Komentáře k receptu