Mořské ryby na koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Mušle slávky
  • 750 g Rajčata
  • 500 g Treska aljašská
  • 500 g Úhoř mořský
  • 500 g Mořský ďas
  • 500 g Parmice
  • 250 g Sépie
  • 500 ml Vývar rybí
  • 65 ml Olej olivový
  • 170 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 plátek Chléb toastový
  • 6 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1220 mg
  • Bílkoviny 94 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 307 mg
  • Draslík 2642.3 mg
  • Vláknina 11841.8 mg
  • Vitamín A 11841.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ďasa a tresku stáhneme z kůže, vykostíme, rozdělíme na filety, nakrájíme je na větší kousky a kosti dáme k ostatním rybám. Ty spolu s nasekaným celerem a 1 rozpůlenou cibulí zalijeme vodou a zvolna je povaříme 30 minut. Pak ryby vyjmeme a obereme maso z kostí. Vývar odložíme.

  • 2

    Sépii odřízneme hlavu, zbavíme ji vnitřností a sloupneme kůži. Chapadla omyjeme a osušíme. Mušle očistíme. Rajčata 1/2 minuty spaříme v horké vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme.

  • 3

    Na oleji osmahneme kolečka zbývající cibule a 3 prolisované stroužky česneku. Vložíme i sépii a filety, po obou stranách je opečeme a vyjmeme. Přilijeme 500 ml přecezeného vývaru z ryb, víno, přidáme šafrán, rajčata a na mírném plameni je vaříme 5 minut. Pak vložíme mušle a dusíme je 4 minuty. Vyhodíme ty, co se neotevřely.

  • 4

    Omáčku okořeníme, ryby ohřejeme v kastrolu a podáváme je s petrželkou a nasucho osmaženým chlebem, pomazaným česnekem.

Komentáře k receptu