Korušky po mlynářsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Koruška mořská
  • 600 g Brambory vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 802.1 mg
  • Vláknina 8042 mg
  • Vitamín A 8042 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Korušky očistíme, nařízneme, osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce. Smažíme po obou stranách v rozehřátém másle na pánvi. Usmažené ryby pokládáme na ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.

  • 2

    Do zbylého másla na pánvi přidáme lžíci čerstvého másla, rozehřejeme, zakapeme šťávou z půlky citronu.

  • 3

    Ryby rozdělíme na talíře a přelijeme citronovým máslem. Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu