Závitky ze žraločího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 20 g Strouhanka
  • 10 g Bazalka
  • 50 g Olivy nakládané
  • 200 g Čekanka
  • 600 g Žraločí steak
  • 10 ml Olej olivový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 463.6 mg
  • Vláknina 5767.5 mg
  • Vitamín A 5767.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí plátky lehce paličkou na maso naklepeme. Rozdělíme je na poloviny, zarovnáme kraje a odřezky uschováme. Nasekáme bazalku, petrželku, olivy a rybí odřezky a dáme vše do mísy. Dřevěnou vařečkou poté do směsi vmícháme olej a strouhanku v takovém množství, abychom dostali správně hustou směs.

  • 2

    Dáme na každý kus rybího masa trochu připravené směsi, plátky zavineme a spíchneme párátkem. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a za častého otáčení je smažíme 5-6 minut na středním plameni, přičemž je osolíme a opepříme.

  • 3

    Mezitím očistíme listy salátové čekanky, omyjeme, osušíme a promícháme s olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Takto ochucené listy rozložíme na servírovací mísu. Vyjmeme závitky z pánve a úhledně je urovnáme na čekankové listy. Hotový pokrm podáváme horký nebo vlažný.

Komentáře k receptu